Behandlingar – exempel

I sin behandling, med den egenutvecklade metoden YP Dynamisk Akupunktur™, utgår Yiping från att nästan alla sjukdomar och skador resulterar i ortopediska symtom fullt synliga för ett tränat öga.
Det kan till exempel handla om en ut- eller inåtvriden knäskål, en framskjuten axel eller knutor och förhårdnader i senor. Behandlingen har som mål att lösa upp kroppens blockeringar så att kroppen själv balanserar sig och blodcirkulationen förbättras. På så vis frigörs kroppens egna resurser för läkning.
Med det här tankesättet skiljer sig metoden YP Dynamisk Akupunktur™ från traditionell kinesisk akupunktur, vilken handlar om chi-kraft.
Några exempel på sjukdomstillstånd som behandlas är reumatoid artrit, whiplash, diskbråck, värk, migrän, elöverkänslighet, astma, hjärtinsufficiens, mag- och tarmsjukdomar, EDS, försvagat immunförsvar, infertilitet, prostatahyperplasi, gallstensbesvär, hypotyreos, borrelia, neurologiska tillstånd, muskelsjukdomar, fibromyalgi, förlamning efter stroke, livmoderframfall och böjvecksexem.
Under 2012-2013 har ett tiotal individer, vilka drabbats av Narkolepsi, behandlats. De som genomgått en längre tids behandling uppger att de upplever en tillbakagång av symtomen med 60-80%.